Blogin kuva on otettu Vallilan makasiineilta. Kävin makasiinien kirpputorilla myymässä ja ostoksilla siskoni ja ystävieni kanssa useamman vuoden ajan. Ihastuin kuvaan, koska se toi minulle mieleen nuoruuteni, kaikkine maailmanparannus ajatuksineen. Muistan myös kuinka epävarmaksi itsensä nuorena tunsikaan ja miten tärkeältä lähellä olevat turvalliset aikuiset tuntuivat.

 

Nuoret voivat aiempaa huonommin ja on kauheaa lukea nuorten tekemistä väkivaltaisista teoista. Uhrin lisäksi myös väkivaltaan syyllistyneet nuoret tuhoavat varhaisessa vaiheessa elämänsä. Näillä nuorilla ei ehkä ole ollut ketään turvallista aikuista johon luottaa. Nämä nuoret eivät syystä tai toisesta ole saaneet tarvitsemaansa kasvatusta ja tulleet huomatuiksi. 

 

Kuvassa puhutaan vapaudesta ja meillä onkin onni elää hyvin vapaassa maassa. Meidän ei tarvitse pelätä poliittisten tai uskonnollisten ajatustemme vuoksi ja voimme turvallisesti liikkua kaduilla ja puistoissa. Jokaisella meillä on kuitenkin omien tekojemme ja sanomisiemme kautta vastuu vapauden toteutumisesta. Meillä on vastuu kasvattaa nuoret niin, että he ymmärtävät jokaisen oikeuden turvalliseen elämään ja jokaisen oikeuden erilaisuuteen. Meillä aikuisilla on vastuu toimia esimerkkinä. Meillä aikuisilla on myös vastuu lapsiemme kasvatuksesta ja turvata heidän matkansa kohti aikuisuutta.

 

Kuvassa puhutaan myös rakkaudesta. Me jokainen ansaitsemme tulla rakastetuiksi ja on kauheaa miten moni lapsi ei saa rakkautta osakseen. Yhä useampi lapsi ja nuori kertoo olevansa yksinäinen tai ahdistunut. On meidän kaikkien aikuisten asia huolehtia, että jokainen lapsi tulee huomatuksi ja rakastetuksi. On kunnan asia huolehtia, että jos lapsella ei ole turvallista kotia eikä hän saa tarvitsemaansa kasvatusta niin hänelle se tarjotaan muuta kautta. On myös kunnan tehtävä huolehtia, että apua hakevat lapset ja perheet sitä saavat. 

 

Lapsissa ja nuorissa on meidän tulevaisuus ja en ainakaan itse kestä ajatusta, että yksikään lapsi tai nuori joutuu olemaan ilman rakkautta ja turvaa. Tämän johdosta teenkin vapaaehtoistyötä ja tämä on yksi tärkeä aihe minkä perään katson jos pääsen mukaan vaikuttamaan.

 

 

 

Alla ajatuksiani.

 

Klikkaa auki ja tutustu kirjoituksiini.

 

Toivottavasti ne herättävät sinussa uusia ajatuksia.

 

Ja pysy linjoilla, sillä lisää on tulossa :)